Hrvatsko nuklearno društvo

Hrvatsko nuklearno društvo

I have never regarded nuclear radiation or nuclear power as anything other than a normal and inevitable part of the environment. Our prokaryotic forebears evolved on a planet-sized lump of fallout from a star-sized nuclear explosion, a supernova that synthesised the elements that go to make our planet and ourselves. <James Lovelock>

Redovna izborna skupština Mreže mlade generacije HND-a održana je u 16:30, 11. prosinca 2008. godine sa slijedećim dnevnim redom:

  1. Otvaranje sjednice, izbor zapisničara i ovjeritelja zapisnika
  2. Izvješće o radu za razdoblje 2007-2008
  3. Financijsko izvješće za razdoblje 2007-2008
  4. Plan rada za razdoblje 2009-2010
  5. Izbor Predsjednika za razdoblje 2009-2010
  6. Izbor dopredsjednika i trećeg člana predsjedništva za razdoblje 2009-2010
  7. Nove web stranice MMG-a
  8. Razno

Prisutni su bili članovi: Marko Subašić, Igor Vuković, Ilijana Iveković, Siniša Šadek, Saša Medaković, Damir Konjarek, Irena Jakić, Zrinka Čorak, Matija Balić, Mario Matijević i Domagoj Peharda.

Na skupštini su prezentirani izvještaji za proteklo dvogodišnje razdoblje te plan predvidivih aktivnosti za slijedeće razdoblje. Za novog predsjednika MMG-a jednoglasno je odabran Igor Vuković. Novi potpredsjednik je Ilijana Iveković, a nakon kraće rasprave funkcija trećeg čalna predsjedništva podjeljena je između Irene Jakić i Matije Balića. Članovima su prezentirane nowe web stranice MMG-a te su upoznati sa jednostavnim postupkom objavljivanja materijala. Svi članovi odlućili su se angažirati u objavljivanju sadržaja na novim web stranicama MMG-a. Unutar kategorije razno odvijala se duža rasprava o potencijalnim aktivnostima u slijedećem razdoblju te o dodatnim načinima popularizacije mirnodobske primjene nuklearne energje što je jedan od primarnih ciljeva MMG-a. U raspravi su spomenute brojne zanimljive ideje no nikakavi konkretni zaključci nisu dneseni, već će se rasprava nastaviti na slijedećim sastancima članova MMG-a. Sjednicu je posjetio i novoizabrani predsjednik HND-a Damir Subašić koji je izrazio podršku MMG-u u njihovim aktivnostima, pozvao ih na dodatne napore te obečao pomoć u provođenju istih s posebnim naglaskom na osvajanje medijskog prostora.

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Komentare mogu slati samo registrirani korisnici.
Comments can be submitted only by registered users.

Anketa

Nuklearna energija: zlo, spas ili?

Facebook Twitter

HND