Na sveučilištu u Cordobi održan je od 19. do 23. svibnja treći međunarodni forum mladih nuklearaca Europe (European Nuclear Young Genaration Forum) kojeg je ga u ime ENS YGN-a organizirao španjolski ogranak, Spanish YGN (Jovenes Nucleares). Forum se sastojao od pozvanih predavanja iz različitih tematskih područja: uloga interesnih skupina u razvoju i širenju nuklearne energetike u Europi, čimbenici za prihvaćanje nuklearne energetike, iskustva u vođenju nuklearnih projekata u Europi, etički i fizikalni aspekti linearne hipoteze.

Forum je mjesto za razmjenu iskustava iz struke i aktivnosti nacionalnih mreža mladih nuklearaca, raspravu o perspektivi razvoja nuklearstva u Europi i svijetu, i mjesto redovitih godišnjih sastanaka Upravnog odbora mladih nuklearaca Europe. Predavači na radionicama bili su ugledni stručnjaci iz europskih zemalja. Cjeloviti program dostupan je na poveznici: http://enygf09.org/. U sklopu Foruma sudionici su imali priliku obaviti tehnički posjet odlagalištu nisko i srednje radioaktivnog otpada El Cabril. Forum je okupio 130 mladih stručnjaka iz 23 europske zemalja te oko 20 pozvanih predavača. U radu foruma sudjelovali su predstavnici MMG NHD-a Marko Subašić, Ilijana Iveković i Igor Vuković (tehnički i programski odbor).