10. Konferenca mladih jedrskih strokovnjakov

Mladi iz Hrvatskog nuklearnog društva su sudjelovali na 10. Konferenci mladih jedrskih strokovnjakov (KMJS) u Ljubljani. KMJS je susret mladih stručnjaka iz područja nuklearne tehnologije gdje imaju mogućnost predstaviti s čim se bave pri čemu su Renato Pavlinac i Karlo Ivanjko ukratko predstavili svoj rad u nuklearnoj elektrani.

Nakon završnog dijela konferencije uslijedio je okrugli stol. U raspravi koja je aktualizirala pitanje kako unaprijediti suradnju nuklearnih sudionika, glavnu riječ vodili su prof. dr. Leon Cizelj, predsjednik Uprave Nuklearne elektrane Krško Gorazd Pfeifer, predsjednik Društva jedrskih strokovnjakov doc. dr. Tomaž Žagar, Matjaž Podjavoršek iz Uprave Republike Slovenije za jedrsko varnost i generalni direktor GEN energije dr. sc. Dejan Paravan.

8. Izložba inovacija Ivanić-Grad I3G

Članovi Mreže mlade generacije su prisustvovali 8. Izložbi inovacija 24.05.2023. u Ivanić Gradu. Izložba inovacija je događaj gdje mladi iz cijele Hrvatske predstavljaju svoje ideje, projekte i inovacije iz područja znanosti, inovacija i tehničke kulture. Članovi HND-MMG su pobliže objasnili sudionicima o načinu rada nuklearne elektrane i o njezinim prednostima putem interakivnog sadržaja, simulatora rada nuklearne elektrane i VR naočala koje su prikazivale primarnu rashladnu pumpu u stvarnoj veličini. Osim toga, održano je i predavanje o nuklearnoj tehnologiji i budućnosti odlaganja nuklearnog otpada u Hrvatskoj.

7. Konferenca mladih jedrskih strokovnjakov

Članovi Mreže mlade generacije Hrvatskog nuklearnog društva sudjelovali su na konferenciji Mreže mlade generacije Slovenskog nuklearnog društva u Ljubljani 28. veljače 2020. Na konferenciji su održali dvije prezentacije: Popularization of Nuclear Energy in Croatia (Luka Cavaliere Lokas) i Digital Concerns in Nuclear Power Plants (Hrvoje Grganić). Nakon prezentacija posjetili su istraživački reaktor TRIGA na Institutu Jožef Štefan.

Core Committee Meeting

Predstavnici Mreže mlade generacije Hrvatskog nuklearnog društva sudjelovali su na Core Commettee Meetingu Mreže mlade generacije Europskog nuklearnog društva u Budimpešti od 14.-16. veljače 2020.

BITCON konferencija

Hrvoje Grganić i Paulina Dučkić održali su pozvano predavanje pod naslovom “Može li nuklearna energija spasiti planet?” na BITCON konferenciji 14.12.2019. u Bjelovaru.

Kostanjev piknik in predavanje

Hrvoje Grganić je sudjelovao na predavanju „Projekt odlagališča NSRAO“ u organizaciji Mreže mlade generacije Slovenskog nuklearnog društva 29.11.2019. u Ljubljani.

Skeptici u pubu Koprivnica

Hrvoje Grganić i Ivo Žarković održali su predavanje „Černobil – nepoznata istina“ na Skepticima u pubu 28.11.2019. u Koprivnici.

Tribina Hrvatskog nuklearnog društva

Članovi MMG-a sudjelovali su na Tribini Hrvatskog nuklearnog društva „Planiranje in odločanje o projektu NEK2” 27.11.2019. u Zagrebu.

Otvoreni dan FER-a

Članovi MMG-a sudjelovali su na Danu otvorenih vrata FER-a 24.11.2019, na kojem su organizirali interaktivnu radionicu.

Nuclear days Trieste

Deset članova MMG-a sudjelovalo je na Nuclear day u Trstu od 15.-16. 11.2019. Mario Matijević održao je pozvano predavanje, a ostali članovi MMG-a su u suradnji s GEN-om organizirali interaktivnu radionicu.


Komunikacijska radionica

Hrvoje Grganić, Štefica Vlahović i Paulina Dučkić sudjelovali su na komunikacijskoj radionici pod nazivom “Workshop on Communication and Stakeholder Involvement for Radioactive Waste Management Programme in Croatia” od 06. do 08.11.2019. Radionicu je organizirao Fond za financiranje razgradnje NEK u suradnji s Međunarodnom agencijom za atomsku energiju (IAEA).

Tribina Hrvatskog nuklearnog društva

Članovi MMG-a sudjelovali su na Tribini Hrvatskog nuklearnog društva „Mogućnosti odlaganja istrošenog goriva” 23.10.2019. u Zagrebu.

Treći element “Nuklearke: katastrofa ili spas”

Članovi MMG-a gostovali su u emisiji Treći element koju možete pogledati ovdje.

Europska noć istraživača

Članovi MMG-a su na Europskoj noći istraživača održanoj 27.09.2019. na Euorpskom trgu u Zagrebu organizirali radionicu “Nuklearna energija protiv klimatskih promjena”.

Skeptici u pubu Zagreb

Hrvoje Grganić i Ivo Žarković održali su predavanje „Černobil – nepoznata istina“ na Skepticima u pubu 05.07.2019. u Zagrebu.

Core Committee Meeting i Forum

Paulina Dučkić sudjelovala je na Core Committee Meeting-u i Forumu u Belgiji.