Prvi ovogodišnji Core committee meeting (CCM) u organizaciji Europskog nuklearnog društva (ENS) i Mreže mladih europskog nuklearnog društva (YGN) održan je od 23. do 25. veljače 2024. godine u Madridu.

CCM se održava kako bi se predstavile aktivnosti Europskog nuklearnog društva i njihove mreže mladih, kao i aktivnosti koje provode nuklearna društva u europskim zemljama. Kao dio CCM-a održao se i tehnički posjet španjolskom Centru za energetska, ekološka i tehnološka istraživanja.

Na sastanku je predstavljen status Europskog nuklearnog foruma (ENYGF) čiji će domaćin biti Mreža mlade generacije Hrvatskog nuklearnog društva od 2. do 6. lipnja 2025. godine u Zagrebu. Sve aktivnosti koje su do sada provedene oko organizacije ENYGF-a predstavila je Lara Kerep članica organizacijskog odbora ENYGF-a i viša suradnica za odnose s javnošću u Fondu za  financiranje razgradnje NEK.

Prezentaciju o budućim aktivnostima Hrvatskog nuklearnog društva predstavio je predsjednik Mreže mlade generacije HND-a Ivo Žarković, inženjer u odjelu Proizvodnje NE Krško, koji trenutno radi za WANO, gdje sudjeluje u stručnim pregledima rada elektrana u svijetu (Functional Lead – Operations, Fire  Protection and Emergency Preparedness Group). Sastanku je prisustvovala i Lara Topol potpredsjednica Mreže mlade generacije HND-a.

Drugi od tri ovogodišnja CCM-a održati će se u Sofiji u Bugarskoj od 28. do 30. lipnja 2024. godine.